Relatie- en concurrentiebeding in de apothekersbranche: hoe werkt het?

Denk je eraan om een overstap te maken en twijfel je of dit wel kan? Overleg op onze kosten een half uur en geheel in vertrouwen met onze huisjurist en bespreek je mogelijkheden.

Ben jij de term concurrentiebeding al eens tegengekomen? Het zou zomaar kunnen zijn dat in jouw contract ook een zogenoemd concurrentiebeding staat. Bij Craft Flex Care vinden we het belangrijk dat al onze (potentiële) medewerkers goed geïnformeerd zijn. Daarom hebben we het in dit blog over concurrentiebeding. Wat het is, waarom het bestaat en wat een concurrentiebeding voor jou betekent.

Wat is een concurrentiebeding?

Een concurrentiebeding wordt vrij regelmatig gebruikt als onderwerp in een arbeidsovereenkomst. Een concurrentiebeding komt in verschillende sectoren voor, zo ook binnen de apothekersbranche. Maar wat is het precies? Wanneer je een concurrentiebeding in je contract hebt staan, zegt dit eigenlijk dat jij niet voor een nieuwe werkgever mag werken die als directe concurrent kan worden gezien van je huidige werkgever. Dit voorkomt dat jij als werknemer overstapt naar een nieuw bedrijf binnen hetzelfde werkveld.

Klinkt vrij duidelijk, toch? Een concurrentiebeding is echter nooit zo zwart/wit en vaak is een concurrentiebeding helemaal niet van toepassing. De rechtsgeldigheid van een concurrentiebeding is dan ook vaak twijfelachtig en niet vaak na te leven. Dit heeft te maken met verschillende juridische redenen die we hieronder zullen uitlichten.

2 juridische redenen waarom een concurrentiebeding lang niet altijd rechtsgeldig is

Zoals we eerder al vertelden, zijn er vele redenen waarom een concurrentiebeding eventueel niet op jou van toepassing is. Hieronder zullen we de twee belangrijkste redenen geven. Belangrijk is om altijd zelf te controleren of onderstaande punten voor jou van toepassing zijn. Is dit zo? Super! Dan kun je eventueel kijken naar een nieuwe baan.

Concurrentiebeding bij een tijdelijk contract

De eerste en misschien gelijk belangrijkste reden waarom een concurrentiebeding eventueel niet kan gelden, is wanneer je een contract hebt voor bepaalde tijd, zoals bijvoorbeeld een jaarcontract. Simpel gezegd moet jouw werkgever een heel goede reden hebben om het concurrentiebeding te laten gelden. Als deze reden er niet is, is het concurrentiebeding ‘niet bestaand’. In 99 procent van de gevallen zal een concurrentiebeding niet eens worden meegenomen in een tijdelijk contract. Is dit wel zo? Dan zal het hoogstwaarschijnlijk niet geldig worden verklaard.

Belangenafweging van de werknemer

Jij wilt als apothekersassistente via een (ander) detacheringsbureau gaan werken. Misschien krijg je er meer salaris, betere werktijden of meer vrije tijd? Je werkgever kan dan eventueel beroep doen op je concurrentiebeding, ondanks bovengenoemd punt, wat dan?

Simpel. Mocht jouw werkgever besluiten om zich toch te beroepen op het concurrentiebeding dan kan een rechter zich erover buigen. De rechter kan (en zal in veel gevallen) een dergelijk concurrentiebeding buiten werking stellen dankzij een belangenafweging. Dit houdt in dat de rechter gaat kijken naar jouw belangen als werknemer en de belangen van je werkgever. De rechter weegt jouw belangen op tegen het belang van de werkgever om het concurrentiebeding door te laten gaan. Wanneer het blijkt dat jouw belang groter is, bijvoorbeeld omdat je meer salaris krijgt of betere werktijden, wordt het beding in de meeste gevallen nietig verklaard, omdat de overstap de werkgever minder kwaad doet dan dat het jou goed doet.

 

Wat betekent een concurrentiebeding nu voor jou?

Wanneer jij als apothekersassistent werkzaam bent met een tijdelijk contract, mag je er vanuit gaan dat een concurrentiebeding voor jou niet van toepassing is. Zoals gezegd is een concurrentiebeding bij een tijdelijk contract alleen in uitzonderlijke gevallen te handhaven en zelfs dan kan een rechter dit beding alsnog nietig verklaren.

Wanneer jij dus op zoek bent naar een nieuwe baan als apothekersassistent, ben je van harte welkom bij Craft Flex Care! Wij hebben diverse opdrachtgevers waar jij als apothekersassistente direct kan starten. Met functies door het hele land op fulltime, parttime en ZZP basis ben jij gegarandeerd van een baan die bij je past? Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Solliciteer dan direct op onze vacature of neem contact met ons op!

Op zoek naar een vacature die bij jouw kwaliteiten past?

Neem contact met ons op en wij vinden samen de beste match voor jou